Има информация, че се готви физическа саморазправа с благодетеля на Ботев Пловдив Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от България - това заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов.

„Той не се страхува, той се притеснява, че може да има подобни инсинуации. Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам подробности по делото", заяви още адвокат Симеонов.

Той обаче коментира заповедта за издирването му в Интерпол и дали банкерът може спокойно да се върне в страната ни:

„Предложихме в началото на септември да се стигне до нормално водене на процес в България, но не се получи. Предложих да се махнат ограниченията, за да може да се работи спокойно по делото. Сега обаче ще трябва да се чака есктрадицията", добави адвокатът.

По повод делото срещу банкера, адвокат Симеонов обяви, че засега няма насрочено заседание. Той обаче отрече отлагането на заседанието да зависи от връзките, които Цветан Василев има в Сърбия.

По думите му, за да може банкерът да се прибере в България, трябва да бъде отменена заповедта за задържане в Интерпол, издадена на 28 юли. Той обаче не е запознат дали делото е във връзка с публикацията във в. „Труд", или с информацията, получена от Лихтенщайн.

Адвокат Симеонов коментира и информацията за имот на Женевското езеро, закупен от жената на Василев:

„Това е инвестиционен проект. Имотът е закупен преди 2 години и е бил платен чрез кредит. Семейство Василеви нямат намерение да живеят в тази къща. Не познавам от близо сделката, но Цветан Василев твърди, че парите за покупката на имота не идват от КТБ", поясни защитникът на Цветан Василев и добави, че клиентът му няма никакви контакти с Делян Пеевски, още повече че в основата на всичко, което се случи с КТБ, очевидно е той. Убиха банката, както и мухата, с вестник".