8580 лева събра вторият благотворителен търг в подкрепа на бившия футболист на ПФК „Добруджа“ Емо Ангелов. Сумата, макар и с малко, надвишава миналогодишната, която бе 8228 лева. Артикулът с най-висока предложена и платена цена - 600 лева, стана фланелка на ПФК „Левски“ от сезон 2022/2023 с автографите на всички играчи. Веднага след нея се наредиха екип на Григор Димитров, фланелка с автограф на Стилиян Петров от благотворителния „Мач на Надеждата“, фланелка на ЦСКА с подписите на всички играчи и куп други ценни спортни артикули.

Благородната инициатива, организирана от Bulgarian Football Shirts, има за цел да подпомогне финансово 24-годишното момче, което се бори да проходи отново. Припомняме, че преди пет години младият играч на „жълто-зелените“ претърпява тежка катастрофа, която едва не отнема живота му. Емо оцелява след продължила цели 47 дни битка. За съжаление обаче, вследствие на жестокия инцидент, получава квадриплегия и остава прикован към инвалидната количка.

Днес юношата на добруджанци не е загубил надежда, че един ден отново ще се изправи на крака и ще може да се върне към нормалния си живот. Надежда му дават и от специализирана клиника в Тайланд. За лечението в нея обаче са необходими непосилните за семейството му 252 хил. долара. Добрата новина е, че след множеството инициативи, сумата драстично е намалена. Сега Емо се нуждае от по-малко от 60 хиляди долара, за да замине за азиатската страна.

Всеки, който има желание да помогне на Емо, може да го направи, като се включи и закупи някой от останалите непродадени артикули или пък преведе сума по неговата дарителска сметка.

Линк към останалите артикули от благотворителния търг: - https://shorturl.at/doAIJ

Дарителска банкова сметка на Емo Ангелов:

Общинска банка
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG15 SOMB 9130 1068 3770 02
Емo Николаев Ангелов