Сума от 30 хиляди лева е събрана до момента за пострадалия при катастрофа Дарин Тодоров. Дарин, който в момента е футболист на шуменския Волов, катастрофира на 17 януари тази година на автомагистрала „Хемус”, след като колата му поднесе и се блъсна в товарен камион, спрял в аварийната лента.

За лечението му в Израел са необходими 80 хиляди долара. До момента по банков път са събрани 30 хиляди лева като са необходими още 90 хиляди лева, за да може Дарин да замине на рехабилитация в световно известната клиника в Израел.

Преди няколко дни нападателят бе изписан от реанимацията на варненската болница „Света Анна”, тъй като състоянието на футболиста значително се подобрява с всеки изминал ден. Тъй като родителите на Дарин не могат да се справят с лечението на сина си при домашни условия, от болницата направили компромис да настанят футболиста в друго отделение с лекарско наблюдение, което обаче струва по 75 лева на ден.

В последните дни Дарин отговаря на думите на майка си, която купила футболна топка с цел по бързото възстановяване на възприятията на сина си. Нападателят от три дни не пуска от ръце кълбото, което обнадеждава всички лекари и специалисти.

Родителите на пострадалото момче са направили постъпки за отваряне на телефонна линия, на която чрез смс-и да се наберат повече средства. За целта майката на Дарин е подала молба до здравното министерство, където нещата са в застой заради тромавата процедура.

До момента десет футболни клуба са помогнали с финансови средства. Това са Черноморец Балчик, Несебър, Черно море, Шумен, Берое, Славия, Литекс, Калиакра, Черноморец Бургас и Вихрен Сандански.