23 гола паднаха в първите два мача от Суперфиналите на държавното първенство на България по плажен футбол. Надпреварата между четирите най-добри тима от редовния сезон се провежда на пясъка във варненския квартал "Аспарухово".

Шампионът МФК Спартак стартира с убедителен успех с 15:1 над Свети Никола. Домакините не срещнаха никакви проблеми срещу бургаския тим, който бе без куп основни състезатели. По пет гола за успеха вкараха румънското попълнение на Спартак Мариан Мачиука-Мачи и Филип Филипов, два пъти се разписа Иван Мартинов, а по веднъж точни бяха Георги Димитров, Илиян Илиев и Станислав Джамбазов. Почетното попадение за Свети Никола вкара Иван Грингов.

Отборът на Спортната асоциация на МВР стартира с минимална победа с 4:3 над ФК Русе. Сребърните и бронзовите медалисти от предишното първенство изиграха доста оспорвана среща като първата третина завърши при резултат 0:0.

Тимът от крайдунавския град поведе в 4-ата мин. на втората част с гол на Александър Иванов. "Полицаите" обаче успяха след 3 минути да изравнят чрез Мартин Нестеров. В следващите 4 минути те стигнаха до нови 3 попадения и поведоха с 4:1, като точни бяха Николай Божов, Цено Лозанов и отново Нестеров. Русенци обаче не се предадоха и половин минута преди края на втората третина Мартин Недков върна един гол. В заключителните 12 минути те удариха греда и стигнаха до нов гол на Мартин Недков за 3:4, но той падна едва в заключителните секунди и за нещо повече времето не им стигна.

Оставащите мачове:

14 септември:

10,30 МФК Спартак - ФК Русе,

12,00 С-МВР, Свети Никола;

15 септември:

10,00 ФК Русе - Свети Никола,

11,30 МФК Спартак - СА-МВР