За поредна година синдикатът при МВР, СФСМВР, както винаги показа, че е съпричастен към хуманните и благотворителни кампании, касаещи служителите на вътрешното ведомство.

За поредна година, съвместно със Столичен общински съвет на СГО и медийното партньорство на gong.bg, се организира благотворителен футболен турнир «SOFIA OPEN».

Средствата от него ще бъдат насочени към деца на МВР-служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Мачовете ще се играят от 5 до 7 юни на комплекс „Спортна София“. 22 отбора, от който 18 „полицейски“ са се записали за участие в надпреварата. Интерес ще буди представянето на тима,

на СОБТ - българските комадоси, както и традиоционно силният сборен отбор на журналистите.

Очакват се много оспорвани битки, защото в полицейските отбори има много бивши професионални състезатели играли за Левски, Металург Перник, Миньор Перник, Локомотив София, Рилски спортист и други.

На по-късен етап от турнира за състава на полицаите от Метрополитен се очаква да се включи и бившият голмайстор на Литекс за всички времена Стефан Юруков, който сега е униформен в СДВР.

Повече информация за разпределението на групите, часовия график и формата на турнира ще бъде даден на специална пресконференция утре, 04.06.2014 г в Столична община , зала „Официална“ от 12,30 часа.