Отборът на Ботев Пловдив стартира подготовката си за сезон 2010/2011. Жълто-черните ще се състезават в Югоизточната В група на мястото на Металик Сопот. Над 2000 привърженици на тима изпаднаха в еуфория, когато Марин Бакалов и помощникът му Костадин Видолов изведоха на терена 24-та футболисти, на които ще разчитат през първенството.

Жълто-черните ще се подготвят в Пловдив в продължение на 3 седмици. На 19 юли отборът заминава на подготвителен лагер във Велинград, където ще протече втората част от подготовката.

Първенството в третия ешелон стартира в средата на месец август. Засега е известна само първата контрола на канарчетата – съперник в нея ще бъде втородивизионният Брестник, а двубоят е на 10 юли на стадион „Христо Ботев”.

В началото на тренировката канарчетата излязоха с жълти фланелки, с надпис на гърба „Без Ботев няма България”, а отпред бе изобразен ликът на Христо Ботев. След като се насладиха на зарята и факлите, в които бяха посрещнати, играчите хвърлиха фланелките в публиката и сложиха тренировъчен екипи.

Преди заниманието старши треньорът Марин Бакалов представи екипа, с който ще работи. Той включва помощниците Костадин Видолов и Иван Танчовски, треньора на вратарите Димитър Вичев, доктор Здравко Тарълов и масажиста Васко Райчев.