Около 200 деца се включиха в първия футболен турнир организиран от Детски футболен клуб „Делфините” във Варна. Мачовете се играха на стадион „Спартак”, като бяха излъчени шампиони в групите на първокласниците и тези на второкласниците. Турнирът се проведе при сериозен зрителски интерес, като логично от трибуните родители и близки насърчаваха изявите на дечицата.

Шампион при първокласниците стана отборът на училище „Йордан Йовков”, който на финала победи съперника от „Найден Геров” с 4:1. При второкласниците купата бе за училище „Найден Геров”. На финала шампионите отнесоха съперника от „Петко Рачев Славейков” с 6:1. Купите на шампионите връчи шефът на зоналния съвет към БФС Благой Калфов, който се изказа доста ласкаво за проведения турнир.

В индивидуалните класации призът за най-добър нападател и голмайстор отиде в ръцете на Мартин Милушев от „Найден Геров”. Той получи и награда велосипед, осигурен от фирма „Лидер”. Бившият вратар на Спартак Генко Славов връчи наградата за най-добър вратар на Иван Дичевски от „Найден Геров” . Представителят на зоналния съвет на БФС Петър Петров награди най-добрия защитник – Ивелин Кузманов от „Найден Геров”. Един от управителите на ДФК „Делфините” Илко Станчев награди
най-доброто момиче футболист – Рая Демиева от „Найден Геров”. Светлозар Сотиров от „Добри Чинтулов” бе награден като най-малък участник, а Преслав Щерев от Климент Охридски” бе отличен с приза „Феър Плей”.

Детският футболен клуб „Делфините” упражнява своята дейност вече няколко месеца. Новосформираният клуб се ползва с подкрепата на БФС, ПФЛ и Община Варна. За този кратък период от време повече от 250 деца от 10 училища на територията на общината вече тренират упорито под ръководството на 8 специалисти с А и В UEFA лиценз от треньорската школа на БФС.