Пореден абсурд се очертава в българския футбол, след като стана ясно, че цели 20 отбора ще участват в Югозападната „В” група, научи Гонг.

Първоначално в тази дивизия трябваше да играят 18 тима и дори бе теглен жребият за първенството. Впоследствие се разбра, че към групата са добавени по административен път още два отбора – Банско и Бистрица, без да има ясни спортно-технически критерии за това.

Отборът на Бистрица, например, се явява на бараж за влизане в края на миналия сезон и го губи срещу Елин Пелин. Въпреки това, обаче, бистричани са поставени в по-горния ешелон, може би дори, за да бъде четна /20/ бройката на съставите.

По отношение включването на Банско историята е още по-мътна. Твърди се, че включването било заради добрата спортна база на курортния град, но по вярното е друго. „Ракията” в този край е много люта и някой май пак се е облажил.

Сега мнозина в Югозапада, а и не само там, се питат нужни ли са изобщо баражи, след като дори и да ги загубиш, пак печелиш промоция.

Недоумение буди също и отказът на БФС да пусне дублиращи отбори в „Б” група, като един от мотивите бе увеличаващите се разходи по пътуванията за скромните клубове. Същевременно футболната ни централа наказва още по-незначителните отборчета от трета дивизия с още повече гостувания – цели 19 на сезон!