1. Началото на мини футбола в България

Каменица започва да организира Фен Купа през 2003 г., за да предостави едно уникално изживяване за всички фенове и любители на футбола и бирата в България. Това дава началото на развитието на мини футбола у нас.

2. Футбол с приятели в професионална среда

Турнирът предоставя професионални условия за футбол за всички участници - професионални екипи за отборите, терени за мини футбол, част от които големи градски стадиони, възможността да играеш пред погледа на професионални рефери.

3. Трето издание Фен купа в 28-те области в България

От малка инициатива, Фен Купа се разраства в национална платформа за мини футбол у нас и още с третото си издание турнирът се провежда във всички 28 области в България – първият по рода си толкова мащабен футболен турнир по мини футбол в страната който изцяло покрива картата на България.

4. Първият дамски отбор

През 2005 г. се регистрира първият дамски отбор на Каменица Фен Купа в София. Отборът на студентки от НСА успява достойно да се противопостави на мъжете, но все пак губи мача с 0:2. В следващите години има регистрации на женски отбори в Габрово и Стара Загора. Фен Купа си остава единственият турнир, в който може да се гледа мач между двата пола у нас.

5. Регистрациите за ФЕН Купа вече онлайн

За шестото си издание екипът по организация на турнира предоставя лесна, бърза и удобна възможност на всички желаещи да участват отбори да се регистрират онлайн, с което Фен Купа става още по-достъпна за феновете.

Каменица Фен Купа

6. Звездни треньори

През 2009 г. най-известният сръбски треньор в историята на световния футбол, Люпко Петрович, пристига специално за турнира в София, за да награди шампионите на столицата.

7. Съперници - приятели

На Фен Купа се играе единственият приятелски мач в историята на българския футбол между ветерани на ЦСКА и Левски (2009 г., НСА), завършил с 2:2 и победа за сините след изпълнение на дузпи.

8. Рекорден брой отбори за 10-тата годишнина на турнира

Над 2000 отбора взимат участие в юбилейното издание през 2012 г. Над 10 000 гола отбелязват играчите във всяко издание след 2010 г.

9. Златните момчета от 1994 срещу „звездите“ от квартала.

През 2011 г. Димитър Пенев избира най-добрите момчета от цяла България по терените на Фен Купа и на 11.07.2011 г. ги извежда в мач срещу неговите златни момчета от 1994 г. След страхотен спектакъл и 2:2, героите от 1994 г. побеждават момчетата на Фен Купа на дузпи. За САЩ‘94 играха П. Николов, Хубчев, Кременлиев, Трифон Иванов, Ивайло Андонов, Йордан Лечков, Наско Сираков, Петър Михтарски, Златко Янков.

10. Коледно издание на Фен Купа

През зимата на декември 2011 г. по покана на Каменица Фен Купа в България гостува шампиона по мини футбол на Хърватска. Получава се истинско Балканско дерби под флага на Фен купа в зала Христо Ботев в София. Коледното издание на този своеобразен Балкански финал завършва с победа на "шахматистите" над Дунав 2000 с 3:1, но това не помрачава Коледното настроение на българските момчета, които показват класа, но с две грешки се прощават с победата.

11. Христо Стоичков и Трифон Иванов стават патрони на Фен Купа

През 2012 г. две икони на българския футбол стават патрони на Каменица ФЕН КУПА. Христо Стоичков и Трифон Иванов редовно посещават турнирите, за да връчват купата на Шампионите и да си побъбрят приятелски с феновете.

12. Признанието за най-големия футболен турнир за любители в България

През 2012 г. Български Олимпийски комитет връчва СЕРТИФИКАТ на „Каменица АД“, че Фен Купа е най-мащабния турнир за непрофесионалисти в България. През 2013 г. БФС връчва ГРАМОТА на „Каменица“ АД, с която удостоверява приноса на Каменица Фен Купа за развитието на българския футбол. Грамотата удостоверява и че Фен Купа е най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България.

Каменица Фен Купа

13. Фен Купа извън границите на България

Международният интерес към Каменица Фен купа нараства и всяка година отбори от Румъния се регистрират за участие в Русе и Видин, а турски отбори отскачат до Разград и Кърджали, за да пробват сили с нашенци. През зимата на декември 2011 г. по покана на организаторите в България гостува шампионът по мини футбол на Хърватска. Получава се истинско Балканско дерби под флага на Фен купа в зала Христо Ботев в София. Коледното издание на този своеобразен Балкански финал завършва с победа на "шахматистите" над Дунав 2000 с 3:1, но това не помрачава Коледното настроение на българските момчета, които показват класа и заради две грешки се прощават с победата.

14. United Fan Cup в София

По покана на „Каменица“ АД шампионите от подобни турнири на „Каменица ФЕН Купа“ на Румъния, Черна Гора и Хърватска пристигат в София, за да участват в първия международен турнир „United Fan Cup“. Българските момчета се представят много достойно, но отстъпват на Черна гора във финалния мач. Христо Стоичков наблюдава финала на живо и награждава шампионите.

15. Големите награди за националните шампиони

Националните шампиони на турнира получават уникални преживявания като награда, а именно - гледане на мач на живо на топ отбори като Барселона, Манчестър Юнайтед, Челси, Реал, Бенфика, ПСЖ. В две от изданията родните шампиони посещават Рио де Жанейро и наблюдават мач от бразилското първенство на митичния стадион „Маракана“. В годините, когато „Каменица“ подкрепя националния футболен отбор, шампионите на „Фен Купа“ пътуват с националния отбор, за да гледат техен мач в чужбина.

16. Епичната среща със звездите на ФК Барселона

През 2016 г. националните шампиони на Каменица Фен Купа, отборът на „Каталунците Кирчево“ се отправят на едно легендарно пътуване до Барселона, предвождани лично от легендата на български футбол и приятел на турнира – Христо Стоичков. Освен че гледат мач на любимия си испански отбор, българските момчета се срещат лично с голяма част от звездите на футболен клуб Барселона. Този момент незабравим момент оставя вечна следа в сърцата на феновете.

17. Футболни легенди - приятели на турнира

Едни от най-големите имена в българския футбол остават вечни приятели на турнира - Христо Стоичков, Божидар Искренов - Гибона, Трифон Иванов, Петко Петков, Димитър Пенев, Мартин Петров, Стилиян Петров, Пламен Николов (вратар), Владо Манчев, Христо Йовов, Даниел Боримиров, Златко Янков и много други футболисти, оставили своя почерк в историята на българския и световния футбол.

18. „Дари гол“

„Каменица Фен Купа“ организира благотворителна кауза, като за всеки вкаран гол по време на сезона, компанията отделя по 1 лв., а събраните средства от всяка година в края на сезона (на 10 000 лв. за всеки сезон) се използват да облагородяване на футболен терен в родното място на националните шампиони за съответната година. Така турнирът спомага за реновирането на два терена в градовете София и Бургас, както и за изграждането на нов такъв в село Кирчево с огромната подкрепа на Община Угърчин.

19. Най-големите фенове

Най-голямото признание за значимостта на турнира остава любовта на феновете, а на „Фен Купа“ такива не липсват. Емблематични хора от цялата страна подкрепят своя любим турнир от трибуните като Ицо Спейса, Лазар

Будаков, Бай Цвятко и други, които допринасят за колорита на „Фен Купа“ и освен, че печелят награди от игрите за фенове на терен, те спечелват и усмивките на всички останали.

20. Каменица Фен Купа завинаги в сърцата на феновете

Каменица Фен Купа днес живее във всеки един турнир на малки вратички у нас, във всеки мач в квартала, във всяка приятелска футболна среща. Каменица Фен Купа продължава да носи своята емоция на феновете. А Каменица продължава да дава тази емоция с всяка глътка бира.