Смъртен случай прекрати мача от Североизточната В група между Преслав и Аксаково на полувремето, когато резултатът е бил 0:0. По нелеп начин от този свят си отиде футболистът на ФК Аксаково Станислав Николаев Николов. Роденият през 1991-а година футболист припаднал по време на почивката на двете полувремена, а на път за болницата е починал, съобщи делегатът на срещата Стоян Чешмеджиев от Шумен.

Станислав е един от юношите до 19 години, които задължително играят по едно полувреме в отборите от трета дивизия, каквото е изискването на Наредбата на БФС.

„Приключва полувремето и отборите се прибират в съблекалнята. Станислав както си е седнал на пейката, си гълта езика. Заедно с един полицай извадихме езика му и веднага го качихме на линейката. В интерес на истината, екипът от линейката го е закарал максимално бързо до болницата. Но по пътя младият човек получава инфаркт и това се оказва фатално. Лошото е, че линейката, която го е транспортирала, не е била оборудвана с кислородна маска”, разказа за БТА делегатът Стоян Чешмеджиев.

„Такова нещо досега не ми се беше случвало в кариерата ми и като футболист, и като функционер. Просто не мога да си представя каква трагедия е това! Много съжалявам за семейството му. Веднага казах на отборите, че мачът няма да се доиграва, а да се обличат и да се прибират”.