Преди срещата „Септември” (Симитли) – „Витоша” (Бистрица) над100 полицаи пристигнаха на стадиона в Симитли по сигнал за инцидент между футболистите на гостуващия отбор и отбора домакин, съобщи Е 79 news. Според информацията до момента полицаите са били предварително известени за сблъсъка между двата тима. Напрегнатата ситуация на практика не е позволила срещата изобщо да започне. Гостите от София твърдят, че имат медицински свидетелства, според които имат травми след побой, нанесен им от футболисти на Симитли. Напрегнатата ситуация на практика не е позволила срещата изобщо да започне. Вместо мач, са арестувани доста хора, които са доведени за разпити в полицията в Благоевград. Сред тях е и футболистът Методи Стойнев.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви, че става въпрос за груба инсценировка, че не е имало никакъв бой между местни и чужди футболисти.

Версиите за причината довела до възникването на абсурдната ситуация са няколко. Според едната инсценировката е провокирана от „Малеш” Микрево, които са платили огромна сума пари, за да се разиграе тази постановка. „Малеш” и „Септември” са в люта битка за влизане в Западната „Б” група и не е изключено отборът на „Витоша” да е търсил провокацията.

Според друга версия напражението между отборите на Симитли и Бистрица датира от предишна среща, когато „Септември” разгромява като гост столичния отбор. Това поражение софианци не са могли да преживеят и сега са дошли в Симитли готови за отмъщение. Тогава дори софиянци биха съдията недоволни от развоя на събитията на терена.

Свидетел разказа, че треньорът на „Витоша” е нахлул в съдийската кабинка, където по това време се намира и кметът Апостолов. Треньорът се нахвърлил срещу него с ругатни и заплахи, че като Бойко Борисов вземе властта Поли ще бъде убит.

Името на столичния кмет се набърква в скандала, тъй като той е картотекиран като играч на бистричани и само заради травмата, която получи преди дни не е дошъл да играе в Симитли.

Официалната позиция на полицията по грандиозния скандал обяви шефът на РПУ – Благоевград Бойко Дункин: Инцидентът е възникнал между футболисти и работещи в двата клуба около 15,45 когато пристига автобусът на софиянци. В полицията са доведени 16 души, на осем от тях са снети обяснения в благоевградското РПУ, други осем дават показания в управлението в Симитли. По всяка вероятност един от тях ще бъде задържан и ще бъде съставен акт. Предстои да се реши дали по закона за спортното хулиганство и ли по УБДХ.

Срещу нарушителя ще бъде образувано административно производство.