Турнирът на Ариана - „Аматьори срещат професионалисти” стартира на терените на спортен комплекс „Оптимум” в Пловдив. От днес до неделя 144 отбора ще се борят за излъчването на първенеца в града под тепетата, който ще се класира за финалите.

От тях в петъчните квалификации ще останат 96, които в събота ще играят в груповите фази. В неделния ден отборите ще продължат през 1/16-финали до малък и голям финал.

Турнирът „Аматьори срещат професионалисти” се провежда по схемата Бергер. Чрез пълен жребий в четвъртък бяха определени отборите, които ще играят на директна елиминация и тези, които участват директно в груповата фаза. След приключване на квалификациите днес, турнирът в съботния ден ще продължи с мачове в групите. Тази фаза включва 8 групи на терен с по 3 отбора всяка. Всеки играе по 2 мача, а тимът с най-много точки продължава напред. За победа се получават по 3 точки, а за равенство 1. При равен резултат се сравняват мачовете помежду им, головата разлика, получени картони. В случай, че по всички показатели са еднакви се тегли жребий.

В неделя на игрищата ще излязат всички, достигнали до 1/16-финал. Отборите се разпределят на 4 терена, като победителите от всеки играят един срещу друг. Решаващият финален мач, който ще отличи шампиона за Пловдив, ще се играе в неделя (2 май) от 17.40 ч. в спортен комплекс „Оптимум”.

Като официален партньор на „Аматьори срещат професионалисти”, Българският футболен съюз (БФС) ще осигури 20 футболни съдии, както и делегати по време на турнира, което гарантира професионалния контрол на срещите. Официални делегати на турнира в града ще бъдат Валентин Чакъров и Тодор Праматаров.