Днес в 12:30 ч. градът на липите тържествено посрещна най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Домакин на регионалните полуфинали за отборите от Стара Загора и Сливен е стадион „Берое“ в Стара Загора, където най-добрите 32 тима от двете области ще премерят сили днес и утре, за да излъчат новия регионален шампион и неговия подгласник. Отборите, носители на първите две призови места, ще достигнат до Националните финали, които ще се проведат в Русе в края на август, и ще продължат борбата за шампионската титла и уникалната награда на Kamenitza Фен Купа 2014 – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Официалното начало бе дадено от г-н Тихомир Томов, общински съветник на Стара Загора, придружен от редица знаменитости от града на липите. „Много се радваме, че Kamenitza Фен Купа е отново при нас. Играйте спортсменски. Сигурен съм, че ще станем свидетели на качествена игра.“ Сред официалните гости, които се качиха на сцената, за да пожелаят успех на участниците се открояваха имената на Петко Петков – футболната легенда на „Берое“ Стара Загора и първият български футболист играл в чужбина, Димитър Петров – председател на областния съвет на БФС за Стара Загора, легендата на „Левски“ София Божидар Искренов – Гибона и републиканските шампиони по лека атлетика Милен Пасков и Велин Коваленко.

Каменица Фен Купа Стара Загора

Тихомир Томов се изяви като капитан и в традиционния демонстративен мач. Той поведе отбора на Община Стара Загора в титаничен сблъсък срещу сборен тим на местни журналисти. Тимът на общината, обаче, разполагаше с тайно оръжие. Това беше легендарният Божидар Искренов, който реши да се включи в мача и още в първите 10 минути на срещата отбеляза две зрелищни попадения.

През второто полувреме журналистите се мобилизираха и изравниха и се наложи мачът да се реши чрез дузпи. В крайна сметка дербито завърши при равенство 7:7, а двата тима спортсменски решиха това да е крайният резултат. 
 

Каменица Фен Купа Стара Загора

Въпреки блестящото представяне на общинарите и журналистите, демонстративният мач далеч не беше най-атрактивната среща до момента. Един от първите и най-емоционални сблъсъци за деня бе между отбора на миналогодишните регионални шампиони „Аватар“ и претендентите „Електроникс“. И двата старозагорски тима демонстрираха изключително висока класа още по време на квалификациите и отстраниха безапелационно всичките си противници. За жалост на миналогодишните регионални шампиони „Аватар“, мачът срещу „Електроникс“ не бе толкова лесен, колкото дербитата от квалификационната фаза. Срещата протече равностойно, а резултатът бе 1:1 почти до края на редовното време.

В последните минути, обаче, „Електроникс“ откриха пролука в защитата на противника и отбелязаха красиво попадение, с което оформиха крайното 2:1 и сериозно притесниха „Аязмото“ и „Синия Балет“, които са следващите им двама опоненти в груповата фаза.

Друг отбор заслужаващ специално внимание е тимът на „Ел Галактикос“, чийто капитан е кметът на Община Стара Загора, г-н Живко Тодоров. В първото си дерби „Ел Галактикос“ се изправиха срещу „Клуцохор“ и ги разгромиха с 3:0.

„Това е любимият ми турнир. Организацията е перфектна. Участваме всяка година, но за жалост най-големият ни успех да момента е трето място. Важното е, че играем и поддържаме форма. Много се надявам отбор от Стара Загора да стигне до Националните Финали, а след това и до Рио. Стискам палци и на Германия и Аржентина да станат първенци на Световното в Бразилия“, сподели г-н Тодоров с широка усмивка веднага след впечатляващата победа на отбора си. 

За доброто настроение на феновете на стадион „Берое“ се грижат и корпоративните партньори на Kamenitza Фен Купа – adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Те присъстват на терен с множество забавни игри и активации, от които най-бързите, най-силните и най-ловките измежду заявилите участие фенове могат да спечелят атрактивни награди и оригинални спортни аксесоари. Стотици ентусиасти изпробват прецизността на своя удар в любимата на всички активация „Точен шут“, с награден фонд 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Един от късметлиите на стадион „Берое“ ще спечели утре чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от „Куиз играта“ на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа.

„Предизвикателството“ на adidas, приз в което е оригинална футболна топка от спортния бранд, ще подложи на тест футболните умения на приятелите от квартала. Радарът на играта на Samsung „Силен шут“ ще определи, кой е притежателят на най-мощното воле и ще го награди с  оригинална фланелка на легендарния английски тим Челси, а най-ловкият жонгльор на стадион „Берое“ ще отиде на спа-уикенд за двама в Банско от „Футболното жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe. Много утешителни награди и аксесоари се раздават и от момичетата на Фен Купа, които допълват празничната атмосфера с очарователното си присъствие.

На Kamenitza Фен Купа забавлението не е само в игрите, но и пред таблото с програмата на турнира. Имената на някои от участващите отбори са толкова колоритни, че е трудно човек да остане равнодушен. „Анти Конти“, „Бонусите“, „Веселушко“, „Дринк Теам“, „Ку-Ку Тийм“, „Куците Мечета“, „Терминаторите“, „ТКЗС“, „ФК Грешка“, „ФК Спиртистите“, „Шантавелите“, „Клуцохор“, „Такму трагваме“ и „Хавлиените“ са само малка част от колоритите на Фен Купа от областите Сара Загора и Сливен. Въпреки нестандартните и нерядко дори комичните си имена, всички участващи отбори са изключително сериозни в намерението си да победят и да оправдаят доверието на подкрепящите ги фенове.

Футболната сага на стадион „Берое“ продължава и утре, когато ще се проведе фазата на директните елиминации и ще станат ясни имената на двата тима, които ще продължат напред в битката за Маракана. Подробности и актуална информация за тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg/FanCup.