Генералният мениджър на БК ЦСКА Емил Коен и президентът Владимир Федяев са загинали тази нощ във Франция при зловеща автомобилна катастрофа. Преди часове агенциите разпространиха информация за пътния инцидент, съобщавайки, че БМВ с двама българи в него се е врязало в автобус с 45 пътници.

Двамата в автомобила са загинали на място, а 24-ма от пътниците са настанени в болница.

Пред вестник „Тема Спорт” от префектурата в Рен са потвърдили имената на българите – Емил Бояджиев Коен и Владимир Федяев.

Цял ден мобилният телефон на Емил Коен не отговаряше, а след новината за катастрофата във Франция хората от ръководството на баскетболния ЦСКА и близки на Коен са се усъмнили, че нещо лошо се е случило с него и Владимир Федяев.

Двамата трябваше тази сутрин да се срещнат с представители на УЛЕБ във френския град Брест и утре да се приберат в София.

Преди по-малко от седмица Емил Коен и Владимир Федяев оцеляха в друга автомобилна катастрофа. Миналата неделя през нощта на 350 км от Париж двамата претърпяха пътен инцидент и избегнали удар с движещ се в насрещното движение тир. Тогава Емил Коен коментира пред „Тема Спорт”: “Нямаше как да реагирам и само извих волана встрани. Спаси ни това, че никога не карам с повече от сто и двайсет километра в час.”

Катастрофата от рано тази нощ е станала в Западна Франция на 60 км северно от Рен. Според първоначални информации българският шофьор на лекия автомобил е заспал зад волана и колата е навлязла в насрещното платно, след което се е ударила челно с автобуса с висока скорост. Катастрофата е станала при лек дъжд.

Екипите на Gong.bg и спортния отдел на Дарик Радио изразяват своето дълбоко съжаление и изказват съболезнованията си на близките на загиналите!