„В събота един срещу друг в зала „Христо Борисов” във Варна ще излязат двата тима с най-големите амплитуди в лигата ни. Евроинс Черно море и Лукойл Академик показаха най-противоречивото представяне до момента”, коментира на пресконференция днес заместник-председателят на варненския клуб Симеон Варчев.

„Специално за нас, още не знам на какво точно да отдам колебливото ни представяне. Веднъж даден състезател се представя в една светлина, а друг път потъва в мрак. Може би това се дължи от една страна на многото нови състезатели, с които започнахме сезона, може би младите все още не са се утвърдили, а вероятно и фактът, че Кори Макинтош и Атила Сантос за първи път се сблъскват с професионалния баскетбол също оказва своето влияние. Дано периодът на колебание в отбора ни вече е отминал и да покажем една по-съдържателна игра”, каза още Варчев.

Той разкри, че преди гостуването в Самоков е бил поставен ултиматум на състезателите на варненския тим, че представянето им в този двубой срещу Рилски спортист ще е определящо за това, кои евентуално ще са освободени след мача и на кои ще се разчита в плейофите. Явно ултиматумът е дал отражение, защото варненци се поздравиха с победа.

„В мача срещу Лукойл повече ще ни интересува игровото поведение на нашите състезатели. Даваме си сметка, че на моменти продуктът, който предлагаме, ни прави длъжници пред феновете. Жалкото е, че имахме възможности да атакуваме второто място, но загубихме три мача след продължения в първенството, а и в последното ни гостуване срещу Лукойл също не издържахме. В събота излизаме срещу отбор, който в спортно техническо естество има може би най-добрите играчи в България, коментира треньорът Даниел Димитров.