Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев демонстрира отлично настроение след осмата историческа титла в историята на „студентите”. Те пребориха с 3-1 Левски и се окичиха със златото насред зала „Универсиада”.

„Днес написахме съвременната българска баскетболна история, за първи път отбор става осем пъти поред шампион. Нямах никакви съмнения, че ще спечелим титлата. Моите поздравления за Левски, достоен съперник, успя и да ни победи, само адмирации, но мисля, че бяхме по-добрите,” заяви босът на Лукойл, след като се порадва на медала и купата.

”Нашата най-голяма грешка тази година бе, че не участвахме в евротурнирите. Не само ще участваме, но ще търсим и по-високо класиране,” обеща Златев.

Промени засега не се обмислят, но Лукойл ще търси още по-силно представяне в евротурнирите, със същия наставник:„Треньорът ще решава за Перо Антич и Уили Дийн. Треньорът и капитанът остават. Тодор Стойков вече е подписал. Йовица Арсич също остава. Няма да намаляваме бюджета. Може да не е по-голям, но няма и да е по-малък.”

„Хубаво е въобще, че има първенство и че има силни отбори. Колкото по-добри мачове играем, толкова по-добре. За нас бе много малко да играем по един мач на седмица. Беше грешка да не играем в евротурнирите. Искрено се надявам, че следващия сезон ще е още по-успешен,” добави шефът на Лукойл България.

„Правец първо ми е родно място, но ако в София има база, където отборът да може да се готви в по-добра база, веднага бих го пратил. Тук не става въпрос за любимо място, а за обективна реалност. Надявам се, че министърът, който е поел ангажимент, освен голямата зала, която се строи, ще осигури и база за отборите. Мисля, че европейските мачове би трябвало да ги играем там, ако ни пуснат,” завърши Валентин Златев.