„Доволна съм от първото място, но най-много съм доволна, че всички момичета показаха голям напредък”, сподели треньорът на шампиона в женската А група по баскетбол Рилски спортист Красимира Банова.

„Първенството бе много полезно за състезателките. Имаше шест горе-долу равностойни отбора, което доведе до оспорвани мачове, а такива мачове водят до напредък. Мисля, че е голям плюс да има първенство за А група, отделно от лигата. Моето мнение обаче е, че трябва по някакъв начин да се смесят тези отбори, дали за Купата или 12-те отбора да играят заедно в един етап и след това да се разделят на две шестици, за да се види каква е разликата”, коментира още Банова пред bgbasket.com и на въпрос кои играчи са я впечатлили, заяви:

„Мисля, че от отбора на Тони 7 Виктория Стойчева се доказа като много сериозен и постоянен играч. В отбора на НСА всички момичета играха много добре, но бих отбелязала огромния прогрес, който направи Александра Делчева. От първия до последния мач вървеше по възходяща линия. Добри срещи изигра и Сара Маринова. Като цяло в отбора на Септември 97, въпреки че загуби много мачове, се видя, че има много талантливи момичета.”