Започна строителството на нова спортна зала в Пловдив. Съоръжението ще се намира на мястото на старата спортна зала „Дунав“ в район „Северен“ и ще струва над 4 милиона лева. Тя ще се състои от две отделни зали с топла връзка помежду им, а отпред ще има и спортни игрища за тенис, волейбол и баскетбол.

За да не се нарушава тренировъчния процес, първо ще бъдат изградени спортните зали в дворното пространство, а след това ще бъде съборена и съществуващата зала, върху която ще бъдат изградени игрищата на открито. Все още не е ясно как ще бъде стопанисван комплексът, като е възможно той да бъде предоставен на съществуващо общинско предприятие. За да се минимализират разходите по поддръжката на покрива ще има фотоволтаични системи. Срокът за завършването на спортната зала е 360 дни.

Проектът предвижда направата на комплекс с две зали, едната с височина от 5 метра, а другата 13,5 метра. Те ще бъдат с топла връзка, като ще имат всички необходими помещения за провеждане на спортни мероприятия. Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са волейбол, художествена гимнастика, спортна аеробика и различни видове танци.