„Академик е имал много силни състезатели, интелигенти и доказани хора през годините. За да имат младите пример, ние трябва да ги насочим и те да видят, че това е пътят, по който трябва да вървят. Благодаря на всички, които ни помагаха през годините”, заяви старши треньорът на женския баскетболен Академик София Елена Станкова, която ще води състава през новия сезон в дамската А група.

„Това, което искам да кажа е – Уважаеми бъдещи спонсори, които се надявам, че ще ни обърнете внимание. Погледнете на тези хора като на един голям потенциал и инвестирайте в тях. Обади ми се г-н Бързаков, който приветства тази идея. Клубът ще се казва студентски баскетболен клуб Академик-МГУ. Г-н Бързаков каза, че има желание да подпомогне тези момичета и те да участват първо на Европейското студентско първенство през 2010-та година”, допълни Станкова и потвърди, че тимът има две години за работа до Универсиадата в Китай през 2011-та година.

Колкото до подкрепата на Албена Брънзова и Ивета Барчовска Станкова сподели: „Ивета Барчовска познава състезателките. И двете с Албена Брънзова имат успешен бизнес. Това е една от причините да не стартират още сега с отбора. Идеята е да предадат от своя опит и самочувствие. Смятам, че ще е от голяма полза тяхното присъствие. Обещали са след Нова година да се включат. Идеята е тези млади хора да се реализират.”

Капитанът на Академик Станислава Станкова пък коментира: „И аз искам да благодаря на всички, които са част от този проект на две нива- образование и спорт. Чудесно е, че се дава възможност за развитие в няколко насоки.”

„Искаме така да направим целия процес, че Академик да върви напред. Ще се радваме отборът да върви добре. Резултатите до някаква степен зависят и от финансите. Имаме уверения, че ще ни помагат. Водим разговори с 3-4 български фирми. Почти сме на финалната права. Няма да има една структура, която да се ангажира, а ще бъдат повече”, каза пред медиите председателят на ОСК Академик Ваньо Найденов.