Капитанът на Левски Стефан Георгиев е играл много финали за Купата на България, и с екипа на „сините”, и с екипа на днешния противник – Лукойл Академик. Торо успя да се върне успешно на терена след продължително отсъствие заради контузия, но както и треньорът му, и съотборниците му, споделят, че с него се чувстват още по-сигурни в силите си.

„И аз не знам, не съм ги броил, но поне десети,” весело отбеляза Стефан Георгиев за това, знае ли точно кой поред финал е това за него. „Финал като финал. Ще се опитаме както винаги сме се опитвали, да го спечелим. В момента играем добре.”

През 2011-та Левски загуби супер-драматично от Лукойл на финала, и няма как „сините” да не се сещат за този двубой. „Аз често си мисля за този финал, защото изиграхме добър мач, играхме по-добре от Академик, и заслужавахме да победим. Припомняме си го, и се надявам да сме си взели поуките, и шансът да бъде на наша страна, за да победим,” каза Торо за него.

„Напрежение няма, защото дори и да загубим, няма да е фатално. Финал е, те са много добър отбор, да загубим от тях няма да е сензация. Но ние ще направим всичко възможно да ги победим. Това, че преди няколко седмици ги бихме, е по-скоро по-добре за тях. Изкарахме ги от тяхната летаргия, тъй като ни биеха спокойно, все едно играят с последния. Затова си мисля, че ще излязат с едно наум, доста по-концентрирани и мобилизирани, да спечелят,” отчете центърът, след победата за първенството през януари срещу Лукойл.

„Аз лично се радвам, че имахме по-трудни мачове, макар че този с Балкан не бе точно труден. Но полуфиналът ни бе по-тежък от този на Лукойл. Не сме изтощени, поне аз, имахме един ден за почивка, умората няма да си каже думата,” коментира той за пътя на „сините” до финала, минал през труден успех над Черно море.

Все пак, въпреки че загубата няма да е фатална, победата ще е повече от сладка за Левски:„Разликата е много голяма, ако станем първи, ще е много сладко,” призна капитанът. „Както бе преди три години. Надявам се да спечелим и да зарадваме на първо място себе си, защото в последно време много фенове не виждам в залата. Но искам да играем добре, да стане добър мач, както бе миналата година. Съжалявам, че тук отпадна домакинът още първия ден, и залата е празна, малко е като на театър. Хубаво ще е, ако дойдат фенове от София, и да ги зарадваме и тях, и всички наши привърженици изобщо.”