Баскетболистът Тошко Тенев е отказал оферта от италианския Мазара баскет, който се подвизава в серия C-2. Въпреки че във финансово отношение предложените параметри са в пъти по-добри, заралията реши да остане в Берое. Пред beroebasket.com Тенев сподели, че още преди месец е дал мъжката си дума, че ще играе в родния град и възнамерява да изпълни обещанието си:

„Една от причините да се върна в Берое е, че за пръв път от много години насам, нещата в мъжкия баскетболен тим на Стара Загора се поставят на професионална основа. Освен това за мен е привилегия да тренирам под ръководството на специалисти като Георги Младенов, Марин Яцински и Константин Боев. Надявам се отборът да върви напред и да побеждава. Мечтата ми е да играя в Националната баскетболна лига с Берое пред препълнена зала! Обиколил съм много места – чувствам се най–добре у дома.”

В своята състезателна кариера Тодор Тенев е играл още за отборите на Славия, Спартак МВР, Сливен, Дунав 2007, разбира се за Берое, а със състава на ЦСКА печели купата на България. През изминалия сезон Тенев защитаваше екипа на друг италиански отбор Виртус Лучера и имаше основен принос за класирането му в дивизия C-1. Той игра в 29 мача и записа средни показатели от 19 точки и 11 борби на мач.