Назначаването на легендарния сръбски специалист Светислав Пешич за старши треньор на българския национален тим по баскетбол, не е било обсъждано, твърдят днес от родната централа.

Треньорът, който за последен път води държавен състав през 2002-а година, е приел да консултира и съветва българската федерация по баскетбол. „Президентът Михаил Михов е разговарял със специалиста в края на миналата и в началото на тази година. Темата за назначаването му като треньор на мъжкия ни национален отбор не е обсъждана”, се казва в официалното съобщение.

Първият етап от дейността на Светислав Пешич ще включва организиране на тренировъчен лагер с част от най-перспективните родни баскетболисти (на възраст между 17 и 24 години) в началото на месец март. На лагера ще бъде оценен и анализиран потенциалът на младите ни играчи и треньори. Там ще бъде направен и план за допълнителна подготовка на състезателите ни до първите лагер-сборове на националните ни отбори.

Така България продължава да е без наставник на представителния мъжки тим дни преди жребия за Европейското първенство в Мюнхен на 16-ти януари.