Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков бе категоричен след поредния успех на шампионите над Левски, че всички мачове са важни. Двубоят от редовния сезон на практика гарантира първото място за „студентите” преди плейофите, като ЛукОйл и преди него държеше твърдо лидерската позиция.

„Един уважаващ себе си отбор или играч, винаги играят, за да побеждават. Дали е имало значение за класирането, важното е, че играем с прекия конкурент. Играхме добре в защита. След като сме победили, всичко е нормално. Остават още няколко мача до плейофите. Започваме да се готвим за тях”, коментира Тодор Стойков.

Спортният директор на клуба Сашо Везенков пък заяви, че очаква Левски и на финала в първенството, а тимът му ще бъде пределно мобилизиран. „Изключително слаб мач, като качество. Без значение беше. Слаб процент на стрелбата. Нашите бяха малко по-мотивирани и това реши вече изхода за първото място в редовния сезон. Залата в Правец е доста малка и всички отбори се чувстват комфортно, затова за мен това не е някакво предимство, а едно удовлетворение от работата, че ние за пореден път сме първи”, сподели Сащо Везенков.

„Левски днес нямаха такава мотивация, нямаха добър шут отвън, 2 от 21 за тройката. Това друг път няма да се получи. Всички работят добре. Това са двата отбора, които ще се срещнат на финала, дори и да загуби някой мач един от двата тима. Това са отборите, които ще играят финал. Левски имат добри играчи и трябва пределна мобилизация на финала. Сигурен съм, че ние ще сме шампиони”, каза още Везенков.