Бившата звезда на НБА и бивш национал на СССР и Литва по баскетбол Арвидас Сабонис, който днес ще напусне болницата след прекаран инфаркт през миналата седмица, трябва да се лиши от много удоволствия, предаде агенция Франс прес от Вилнюс.

„Лекарите ми казаха: Вие повече не трябва да пушите, да пиете и да играете баскетбол. Значи от всичко, което обичам да правя, ми остава само секса”, каза Арвидас Сабонис в клиниката във Вилнюс.

Сабонис трябва да бъде изписан във вторник след обяд, каза за агенция Франс прес говорителката на болницата Егле Земайтиене, която допълни, че Сабонис трябва да се възстановява в домашни условия около шест месеца.

Арвидас Сабонис, смятан за един от най-добрите баскетболисти в Европа за всички времена, получи инфаркт във вторник вечерта по време на тренировъчен мач по баскетбол.

Арвидас Сабонис е олимпийски шампион от Сеул-88 с отбора на бившия Съветски съюз, а с отбора на Литва печели бронзови олимпийски медали през 1992 година и 1996 година. Сабонис игра в НБА от 1995 до 2003 година в отбора на Портланд.