Българската баскетболистка Радостина Димитрова беше представена като ново попълнение в испанския втородивизионен Марсол Конкеро от град Уелва. 26-годишната Димитрова може да играе като крило или като гард.

„Тина е универсален играч, който може да се справя добре и в защита, и в нападение. Мога да я ползвам на няколко позиции, което ми дава възможност при необходимост да правя вътрешни ротации в състава по време на мачовете”, обясни спортният директор и старши треньор на отбора Габриел Караско.

184-сантиметровата Димитрова през миналия сезон записа средно по 13,9 точки и 4,8 борби за 28 мача за софийския Левски, с който спечели сребърните медали в българското първенство. Тя има опит в Испания, където игра три сезона последователно за Винарос, Хописа Бургос и Ирландесас в периода 2007-2010 година.

„Избрах Испания, защото смятам, че Марсол беше най-добрата опция за мен. Това е ново предизвикателство за мен. Познавам лигата, играла съм тук три години, така че не очаквам да имам проблеми с адаптацията. Надявам се да се представя добре и да помогна на отбора. Целта ни е да завършим по-напред в класирането и при възможност да атакуваме промоция за елита”, заяви Димитрова.