Американската агенция TMZ съобщи, че звездата на Ню Джърси Нетс Ричард Джеферсън ще бъде подведен под съдебна отговорност за „хулиганско нападение”, извършено през януари.

Според свидетелите Джеферсън е влязъл в „лек устен спор” в нощен бар в хотел Graves 601 в Минеаполис, след което свадата прераснала в ръкопашен бой, завършил когато баскетболистът започнал да души своя противник, редовен клиент на клуба.

Според полицейския доклад, играчът е тръгнал да напуска клуба, когато свидетел на инцидента го е помолил да остане, докато не се изяснят причините за сблъсъка. Според въпросния очевидец, Джеферсън му е отговорил: „Кажи още една дума и ще те сритам отзад”…

Докладът казва още, че жертвата е празнувала в клуба своя рожден ден, и заведението е било затворено за частното парти. Джеферсън обаче не се вслушал в молбите да напусне бара, тъй като не бил сред поканените, и това ядосало баскетболиста. Потърпевшият, на име Лайл Фокс дори е бил в несвяст за кратко, а полицаите са отбелязали и червени белези по врата му.

Агенция TMZ дори прилага и оплакването до полицията, което и може да се види тук.