Ръководството на руския Спартак Санкт Петербург предлага двегодишен договор на крилото на Юта Андрей Кириленко, съобщава Championat.ru, като се позовава на два независими един от друг източници.

Според контракта руският национал ще получи за този период $ 12,5 млн. В края на месеца изтича договора на Кириленко с „Джазмените” и той получава статута на свободен агент. Трябва да се отбележи и фактът, че е много вероятно да има локаут в НБА и водещите играчи отвъд Океана временно да облекат екипите на европейски клубове. Ако облече екипа на Спартак Андрей Кириленко може да стане съотборник с добре познатия у нас македонски баскетболист Перо Антич, който игра за българския ЛукОйл Академик преди време.

30-годишният Кириленко, избран от Юта под номер 24 в драфта през 1999 г., започна професионалната си кариера именно в Спартак, където играеше в периода 1996-1998 г, напомня bgbasket.com.

Андрей Кириленко може да се изправи срещу България на Европейското първенството по баскетбол в Литва тази година, където двата състава са съперници в груповата фаза.