Звездата на Голдън Стейт Уориърс Клей Томпсън отпадна от сметките за сезон 2020/21, след като скъса ахилесово сухожилие, разкриха от пресслужбата на тима – огромен удар за петкратния участник в „Мача на звездите“, който пропусна и миналата кампания заради тежка контузия.

Гардът, който не взе участие през изминалия сезон след травма на коляното, получена във Финалите на НБА през 2019, напусна паркета, накуцвайки в сряда с контузия на десния крак. Ядрено-магнитен резонанс потвърди, че Томпсън е скъсал десен ахилес. Новината за поредната тежка контузия на 30-годишния баскетболист предизвика вълна от окуражаващи съобщения в знак на подкрепа от останалите му колеги в НБА.

Томпсън бе с ключова роля за доминацията на Уориърс и достигането до пет последователни финала в лигата, печелейки титлите през 2015, 2017 и 2018. Без него, и след като съотборникът му Стеф Къри пропусна четири месеца заради счупена ръка, „воините“ останаха последни в Западната конференция през изминалия сезон.

Генералният мениджър на Голдън Стейт – Боб Майърс, заяви, че организацията е останала в шок след новината за поредната контузия на Томпсън. „Получих съобщение от агента му, което гласеше „Хей, Клей вероятно се е контузил. Обади ми се“. Клей ще се оправи, виждал съм го във всяко едно възможно състояние – виждал съм го да печели титли, да се възстановява от контузии. Той е шампион, но моментът е труден за него. Наистина боли“, каза Майърс, който добави, че съотборниците на Томпсън и негови близки приятели – Къри и Дреймонд Грийн, са останали шокирани от новината за травмата на гарда. /БГНЕС