Миналогодишните финалисти в Източната конференция Бостън и Кливлънд загубиха днешните си мачове от първенството на НБА, като Селтикс паднаха на собствен терен с 83:96 от Чикаго. Кливлънд пък отстъпи с 96:97 при гостуването си в Солт Лейк Сити.

Роденият в Ямайка новобранец Сундията Гайнеш се оказа най-смел и вкара тройка със сирената за успеха на Юта Джаз над Кливлънд.

Младежът е с договор в отбора от 10 дни и беше привлечен заради контузията в пръста на дясната ръка на Дерон Уилямс. Въпреки това той не остана само с тази тройка, а завърши мача срещу Кавълиърс с общо 9 точки. ЛеБрон Джеймс беше най-резултатен за гостите с 36 точки, 20 от които вкара в четвъртата част.

Джеймс и тимът му се постараха да направят обрат в началото на последната част със серия от 22:4 точки и 33 секунди преди края можеха да спечелят. Но при 96:93 пропуснаха два наказателни удара. След това 5.6 секунди преди края Зидрунас Илгаускас вкара един наказателен удар и на домакините им трябваха две точки, за да играят продължение или тройка, за да спечелят.

Трета поредна победа регистрира тимът на Чикаго Булс, този път като гост в Бостън Гардън, побеждавайки местния тим с 96:83. Луол Денг вкара 25 точки за победителите, а за Бостън Пол Пиърс завърши с 20 и Раджон Рондо с 15.

Домакините имаха надежди 3:50 минути преди края на мача, когато съкратиха пасива си до 6 точки. Но 8 поредни за отбора на Чикаго доведоха нещата до убедителното 94:81.