Доскорошната най-голяма звезда на Ню Йорк Никс Стефон Марбъри получи забрана да посещава домакинските мачове на отбора в „Медисън Скуеър Гардън”, с което се засилиха слуховете за тотален разрив между него и старши треньора Айзия Томас.

„Ню Йорк Поуст” цитира приятел на Марбъри, който твърди, че от клуба са му забранили и всякакви медийни изяви. „Все едно са му сложили намордник,” коментира въпросният източник.

Гардът не е говорил пред журналисти от 22 януари, когато бе извършена операция на глезена му. Преди 11 дни Марбъри започна рехабилитация и пожела да подкрепя съотборниците си вече от пейката при домакинствата. Той е и един от тримата капитани на тима, заедно с Джамал Крауфорд и Малик Роуз.

Айзия Томас обаче е пренебрегнал желанието на Марбъри, като ясно го показа в интервю, в което заяви, че отборът ще търси нов играч на неговия пост, за да подкрепя Нейт Робинсън, Крауфорд и Фред Джоунс. Журналистите на два пъти се опитаха да вмъкнат името на Марбъри, но Томас категорично отказа да го включи в плановете си за следващата година.

Стефон Марбъри все още има една година оставаща от договора си с Ню Йорк Никс и 21 милиона долара за получаване.

Въпреки че Никс отказват да потвърдят, че той няма да може да играе повече този сезон, „Ню Йорк Поуст” пусна информацията.

„Нормално е да не трябва да пътува с отбора надалеч, заради възстановяването, но Стефон не разбира защо не може да подкрепя отблизо тима по време на домакинствата,” казва друг приятел на баскетболиста.

Запознати твърдят, че Айзия Томас е убеден, че именно Стефон Марбъри е провалил сезона на Ню Йорк Никс, заради буйния си нрав и непрекъснатите си претенции.