Звездата на Бруклин Нетс Кайри Ървинг ще губи по 381 хиляди долара за всеки пропуснат мач поради това, че отказва да се ваксинира срещу коронавирус, съобщава ESPN.

НБА и Националната асоциация на играчите се споразумяха за намаляване на заплащането от възнаграждението на баскетболиста за пропуснати мачове поради правилата за ваксинация в Ню Йорк и Сан Франциско.

Ървинг остава твърд в позицията си, че няма се ваксинира срещу КОВИД-19. Ако продължи така той ще пропусне 41 домакински мача на Нетс, стига правилата да са все още в сила. Това ще се равнява на повече от 15,5 милиона долара загуба за Ървинг, който има договор за 34.9 милиона долара през сезон 2021/2022. Ървинг ще се нуждае от доказателство за поне една доза ваксина, за да тренира или да играе на собствената зала на тима. В Сан Франциско играчите трябва да бъдат напълно ваксинирани.

Нетс ще проведат първата си тренировка в Бруклин във вторник. Отборът откри тренировъчния си лагер в Сан Диего миналата седмица. Първият домакински мач на Нетс е на 24 октомври срещу Шарлът. Неваксинираните играчи от гостуващи отбори могат да играят в Ню Йорк и Сан Франциско, стига да имат отрицателни PCR тестове.