Звездата от НБА Кайри Ървинг пропусна срещата с медиите за Бруклин Нетс заради коронавирусни протоколи и отказа да сподели ваксинационния си статут, което може да го спре от участие в домакинските срещи на „мрежите“ от новия сезон.

„Бих искал да запазя това за себе си. Знам, че ще бъда там всеки ден без значение какво става. Ще бъда на линия за съотборниците ми като един от лидерите на тима. Знам, че концентрацията трябва да бъде на максимално високо ниво и без неща, които да ни разсейват. Това е последното нещо, което исках да създам - още повече неща, които да ни разсейват“, каза той през Зуум.

Ървинг се присъединява към увеличаващ се списък от баскетболисти в Лигата, включително Брадли Бийл от Вашингтон Уизардс, Джонатан Айзък от Орландо Меджик и Андрю Уигинс от Голдън Стейт Уориърс, които вече обявиха позицията си „против“ или изразиха огромно колебание относно ваксината.

Ървинг не посети медийния ден поради новите коронавирусни правила на Ню Йорк. Според нов закон, гласуван през август, професионалните атлети, които играят на закрито, трябва да бъдат ваксинирани, в противен случай могат да пропуснат домакинските срещи по време на сезона.

В понеделник, Ървинг на няколко пъти поиска лично пространство, когато бе запитан относно ситуацията. „Правя всичко възможно да запазя това с добри намерения и добро сърце“, каза той. Първият предсезонен мач на Нетс в „Барклис Сентър“ е на 8-ми октомври. Редовният сезон стартира на 19-ти октомври, като Бруклин гостува на действащия шампион Милуоки Бъкс.