Хиляди фенове се включиха в партито на Лос Анджелис Лейкърс в понеделник вечерта, организирано по случай спечелването на втората поредна титла в Националната баскетболна асоциация на Северна Америка. Както е известно, в драматичен седми мач от финалната серия на собствен терен Лейкърс се наложи над другия най-популярен отбор в САЩ Бостън Селтикс с 83:79. Титлата е 16-а за езерняците от Лос Анджелис в цялата им история.

Старши треньорът на тима Фил Джаксън обаче не взе участие в шествието по улиците на града заради медицински преглед, който той планираше още преди края на първенството, съобщава Лос Анджелис Таймс. Джаксън ще се подложи на обстойни медицински изследвания, а в зависимост от резултатите им, ще реши дали продължава треньорската си работа и през новото първенство или не.

Състезателите бяха качени в четири двуетажни автобуса, някои от тях придружени от приятелките или пък от децата си, а шествието по трикилометровото трасе, отделено за случая, се точи цял час. То завърши пред Стейпълс Сентър, а през цялото време звучеше песента Аз обичам Лос Анджелис. Купонът мина при слънчево време от 25 градуса, а Кобе Брайънт първи слезе да се поздрави с феновете.

Брайънт им позволи да се снимат с него и с наградата му за най-полезен състезател във финала (MVP), която той печели за втори пореден път. Общо той има пет титли на Националната баскетболна асоциация. "Страхотно е да гледам феновете ни как се радват, защото знам, че някои от тях не са изпуснали нито един мач през цялата година- кой в залата, кой пред телевизора. А понякога ние играем в доста неудобно време за хората."

Най-много овации след Брайънт отнесе ветеранът Дерек Фишер, който се появи в решаващи мачове в плейофите и измъкна някои важни от стратегическа гледна точка двубои. За него титлата в НБА също е пета, както и за Барйънт.

"Винаги съм знаел, че нашите фенове са невероятни, но те наистина са луди по отбора. Обещавам им, че догодина положителните емоции няма да бъдат по-малко, допълни Фишер.