Руското крило на Юта Джаз Андрей Кириленко втрещи САЩ със снимки на новата си татуировка. Националът на Сборная, който ще играе срещу България на Евробаскет през септември, изрисува целия си гръб след приключването на сезона в НБА.

В мрежата бързо плъзнаха снимки на ужасяващото творение, но всички шушукаха с предположения какво точно представлява рисунката.

СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3

Според приятеля на Кириленко, баскетболистът на Финикс Сънс Чанинг Фрай, това е образ от играта World of Warcraft, и по-точно – паладин от ниво 80. Въпросният паладин има „способности” като мигновено зарастване на рани, съхранение и т.н. Паладините са нещо като свещени рицари, или кървави рицари…

„Нямах намерение татуровката ми да става публично достояние, но не съм правил и някакви специални опити да я крия,” сподели Кириленко пред „Советский спорт”. „В салона, където ми я правиха обаче, ме снимаха, и явно са пуснали снимката в Интернет. Дано поне да за заработили добра сума, ако са я продали. Но не разбирам защо става на такъв въпрос, почти всички играчи в НБА имат големи татуировки.”

„Не исках да си правя знак или надпис, затова си харесах тази рисунка. Не мога да ви разкажа точните причини да избера това, защото са много лични. Не ме притеснява, че всички ме обсъждат. Почти на 30 години съм, възрастен човек съм, и съм взел това решение напълно съзнателно. В края на краищата, не съм си я татуирал на челото,” завърши Андрей Кириленко.