Латвийският баскетболист на Далас Маверикс Кристапс Порзингис е разследван от полицията в Ню Йорк по подозрение в изнасилване, съобщи "Ню Йорк Поуст", цитирайки свои източници от полицията.

23-годишният Порзингис е обвинен от жена, че през миналата година я е нападнал сексуално.

Потърпевшата е разказала на полицията, че не е разказала по-рано за случилото се, тъй като Порзингис и е обещал 68 000 долара, за да си мълчи.

Адвокатът на Порзингис Роланд Риопел категорично отхвърли обвиненията и заяви, че сам е запознал властите със случая на 20 декември 2018 година заради опитите на жената да изнудва клиента му.

Според жената, обвиняваща Порзингис, сексуалното посегателство върху нея се е случило на 7 февруари 2018 година в сградата, в която той живее, което е само часове, след като латвиецът скъса кръстни връзки по време на мач на вече бившия му тим Ню Йорк Никс.

Порзингис бе трансфериран от Ню Йорк в Далас в края на януари тази година, като според ЕСПН ръководството на Никс е предупредило това на тима от Далас за проблемите, които си има 223-сантиметровият играч с властите. От полицията в Ню Йорк отказаха официален коментар по публикацията на "Ню Йорк Поуст"./БТА