Собственикът на баскетболния отбор Шарлът Хорнетс Майкъл Джордан обяви, че дарява 2 милиона долара на засегнатите от урагана Флорънс, който през миналата седмица удари югоизточната част на САЩ.

Бурята остави огромни материални поражения след себе си, а хиляди хора останаха без домове. Парите, които легендарният баскетболист на Чикаго Булс дарява, ще бъдат поделени по равно между Организацията на Червения кръст в САЩ и Фондацията за събиране на средства за пострадалите от урагана Флорънс в Каролина.

55-годишният Джордан разпространи отворено писмо, в което заяви, че съжалява за случилото в засегнаните от бурята райони, в които е минало и детството му.

"Бурята удари моя дом и смятам, че е напълно естествено да предприема действия, защото Каролина е моят дом", написа Джордан.

Дарението на бившия баскетболист не е първото подобно, което той прави към общността в Северна и в Южна Каролина.

През октомври миналата година той даде 7 милиона долара на две медицински клиники за бедни в Шарлът. Като част от подпомагането на пострадалите от урагана, клубът на Джордан - Шарлът Хорнетс, ще раздаде кутии с помощи на пострадалите, като целта е поне 5 000 кутии да достигнат до нуждаещите се. /БТА