Един от най-големите баскетболисти за всички времена Майкъл Джордан продължава да се раздава. Този път чрез благотворителна инициатива.

Бившият състезател от НБА предостави огромна помощ за жертвите на урагана Флорънс, който връхлетя Северна Каролина през септември, дарявайки вечеря и храна на засегнатите от бедствието за Деня на благодарността.

Освен че дари 2 милиона долара за справяне с проблемите след урагана, той реши лично да раздава храна на нуждаещите се.

Трагедията се разигра близо до мястото, където Майкъл Джордан израства, в Уилмингтън, след което талантът се му се проявява в университета на Северна Каролина.

Семейството на Стефани Паркър дори не е сигурна как е щяло да се справи през последните месеци без подкрепата на баскетболиста и Червения кръст. Дамата се срещна с Майкъл Джордан във вторник и прегърна, и благодари на благодетеля си.

„Това означава, че той не ни е забравил. В началото наистина беше много страшно, когато разбрахме, че сме загубили всичко“, заяви Стефани Паркър, която заедно със съпруга си и четирите си деца се е евакуирала при сигналите за урагана, но при завръщането си у дома, виждат, че къщата им е под вода.

Семейството прекара последните два месеца по приюти, докато наскоро бяха настанени в хотел, в очакване на постоянно жилище.

Майкъл Джордан заяви, че ще продължи да наблюдава как тече възстановяването в засегнатия район и ще обмисли партньорство с други хора, за да продължат да подобряват условията за живот.