Баскетболистката Кандис Паркър, избрана единодушно през миналата година за любима спортистка на американците, стана майка за първи път. 23-годишната Кандис роди момиченце днес, като госпожицата е с мерки 51 сантиметра, 3.45 кг. Татко на хубавицата също е баскетболист – Шелдън Уилямс от Минесота Тимбъруулвс.

„Шелдън и аз сме много щастливи. Това е момент, които промени живота ни, благословени сме да имаме здрава и красива дъщеря,” сподели Кандис в официално съобщение до медиите.

Звездата на Лос Анжелис Спаркс има намерение да се завърне на терена веднага щом лекарите и позволят, и да се включи в сезона в Женската Национална Баскетболна Асоциация – WNBA. Кандис спечели всички баскетболни фенове, и не само, с феноменалните си изпълнения и изключителния си характер. Тя е едва втората състезателка изобщо, която е забивала в WNBA. Още в първия си сезон в Лигата Паркър бе избрана за Най-полезен играч и за Новобранец на годината едновременно. Това е не само прецедент в WNBA, но и в историята, тъй като подобно постижение имат само двама мъже – Уилт Чембърлейн и Уес Ънселд.

Горд чичо от днес пък е братът на Кандис – Антъни Паркър, който доби популярност в Европа като играч на Макаби Тел Авив, а сега се подвизава в Торонто.

И за татко Шелдън, и за чичо Антъни сезонът в НБА вече приключи, така че когато Кандис Паркър реши да се завърне на терена, със сигурност ще има кой да се грижи за малката госпожица, чието име все още предстои да разберем.