Второкурсниците показаха на новобранците в НБА, че наистина знаят малко повече за играта, като ги победиха със 122:116 в първия ден от Уикенда на Звездите, започнал снощи във Финикс.

Звездата на Оклахома Сити Кевин Дюрант счупи рекорда на Амари Студемайър от преди пет години, и вкара цели 46 точки. От отбора на новобранците Майкъл Бийзли бе най-резултатен с 29 точки. Дюрант имаше страхотен процент на стрелба, и бе водещ борец за второгодниците със седем овладени топки. Съвсем логично именно той бе избран и за Най-полезен играч (MVP) на мача.

Не бе изненада отсъствието на Грег Одън, избран под номер 1 в Драфта миналата година. Центърът отново се оправда с контузия. Тъй като пропусна целия минал сезон заради травма, Одън бе вписан в състава на новобранците.

За разлика от доста предишни срещи между новобранци и второкурсници, тази бе оспорвана до последната минута. Новобранците водеха през по-голяма част от мача, но Дюрант успя да поведе „по-старите” и те обърнаха мача. Двубоят се игра на две полувремена по 20 минути.

В състава на „малките” личаха две европейски имена – и двете от Испания – Руди Фернандес и Марк Гасол. Не особено деен бе фаворитът за Новобранец на годината Дерик Роуз. Гардът на Чикаго Булс бе на терена 20 минути, но отбеляза само четири точки.