Детройт нанесе втора поредна загуба на шампионите от Сан Антонио, при това като гост с 90:80. „Буталата” от своя страна предотвратиха трето поредно поражение, благодарение на самоотвержената игра на Рашийд Уолъс завършил с 23 точки и 15 борби.

Детройт показа много класа на паркета в AT&T Center и на моменти водеше с цели 20 точки. Ричард Хамилтън отбеляза 18 точки за гостите, а Тайшон Принс добави 17.

За Сан Антонио най-полезен бе Тич Дънкан с 24 точки и 15 борби, но Тони Паркър успя да отбележи само четири коша от 13-те си опита и завърши с 12 точки. Играта на „шпорите” като цяло не вървеше и отборът допусна 15 грешки.

Домакините успяха да се доближат до съперника си на девет точки в края на третата част, но силите им не стигнаха за последна атака и в заключителната четвърт отново губеха с 14 точки.

В друг мач от изминалата нощ пълният с контузии отбор на Финикс не съумя да се противопостави на Юта и загуби с 86:108 като гост. „Слънцата” бяха без Стив Неш, Грант Хил и Шон Мериън. За Юта Мехмет Окур направи силен мач с 22 точки и 17 борби. Най-резултатен в срещата бе Леандро Барбоса от Финикс с 25 точки, а Амаре Студемайър добави 21 точки и 14 борби.

В най-завързаната среща снощи Сакраменто се наложи над Мемфис със 116:113. Домакините играха по-силно в първата и последната четвърт, което им донесе успеха. Четирима баскетболисти на Сакраменто минаха границата от 20 точки. Джон Салмънс вкара 28, Бено Удрих – 25, а по 22 добавиха Брад Милър и Франсиско Гарсия. Руди Гей от състава на Мемфис бе най-резултатен с 31 точки.