На базата на военновъздушните сили на САЩ Air Force ще се готвят големите звезди на НБА ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд и съотборниците им от Маями Хийт преди началото на новия сезон.

Първият тренировъчен лагер на тима, привлякъл през лятото най-апетитните свободни агенти – Джеймс и Крис Бош – ще се проведе на базата Хърлбърт Фийлд и Еджлин във Флорида, от 28 септември до 3 октомври.

Първоначално клубът искаше да си тренира в собствената зала, но избра обкръжението на военновъздушните сили, за да предпази звездите си от истерията, която се очаква да настъпи при появата на ЛеБрон.

Един от помощниците на старши треньора Ерик Сполстра – Джей Сабол – предложил базата на военните, и когато получили тяхното съгласие, се стигнало до организацията на лагера там.
”Базата ще ни даде възможност да се концентрираме върху баскетбола и да работим без излишно разсейване. Това е и отличен шанс да прекараме малко време с хората, които бранят свободата ни,” обясни Сполстра.

До момента няма друг спортен отбор, допуснат да тренира в базата, отстояща на 650 мили от Маями.

„Маями Хийт оценява възможността да тренира в среда, където службата, самопожертвованието и дисциплината са начин на живот,” добави президентът на клуба Пат Райли. „Сигурен съм, че нашите играчи ще оценят шанса.”

Маями има топли взаимоотношения с военните, като има цяла кампания “HomeStrong”, в която войниците, завърнали се от Ирак и Афганистан се почитат преди всеки домакински мач на тима. Пат Райли от своя страна организира Коледни приеми за войниците и техните семейства. Бившият баскетболист на Маями Тим Джеймс пък се присъедини към армията през 2008 година и бе изпратен в Ирак малко след това.