Легендарният баскетболист Владе Дивац яхна мотор за 100 хиляди долара. Сърбинът добави мотоциклет Чопър, който е дело на известния дизайнер Карл Брохард. Специалистът използва за основа Харлей Дейвидсън и го декорира уникално, като моделите му достигат до 200 хиляди долара.

„Първият баскетболист от НБА, който е искал изработката на модел специално за него е някогашният център на Чикаго Люк Лонли. С него сме добри приятели и той разказа на други играчи, което ми донесе популярност в тези среди. Тогава направихме модели за някои баскетболисти, които играеха в Сакраменто Владе Дивац и Скот Полард”, споделя Брохард и добавя: „Проблем при баскетболистите е това, че са високи и проектът се променя доста. Спортистите винаги са обичали мотоциклетите и много от тях имат. Може би най-голяма реклама направи Денис Родман, но той предпочита оригиналния модел на Харлей – фет бой.

Владе Дивац пък в момента живее в Мадрид и има все по-малка възможност да кара своя Чопър. Баскетболистът разказва, че с първата заплата от Партизан, около 14 хиляди долара, си е купил Юго. Интересното е, че даже го карал без разрешение.

„Обаче никога не съм вадил предните седалки, както се говореше тогава. С въпросния модел на Застава бях толкова щастлив, както сега бих се радвал на Порше например”, разкрива популярният сърбин.