Големите звезди от Националната баскетболна асоциация безспорно са сред най-интересните атлети на Олимпиадата в Лондон. Баскетболистите на САЩ непрекъснато са в светлините на прожекторите, дори когато са на трибуните. ЛеБрон Джеймс и компания не пропускат да подкрепят своите сънародници на всички спортове, като снощи те викаха за дамския тим по баскетбол, громящ своите противници по подобие на мъжете.

Кевин Дюрант пък е особено отявлен фен на плажния волейбол, и не пропуска среща на двойката от САЩ Кери Уолш и Мисти Мей-Трейнър. Крилото на Оклахома Сити дори успя да се уреди с автограф от своите любимки, и се похвали пред всички в социалната мрежа Instagram със снимка на топката и подписите, със специално посвещение за него.

ЛеБрон аплодира баскетболистките на САЩ

източник: Reuters и Instagram

От другата страна на автографите пък застана Коби Брайънт. Лидерът на Лос Анжелис Лейкърс даде автограф на свои колега. Мохамед Хадидан се възползва от уникалния шанс да се срещне с един от най-добрите баскетболисти в света, и след мача между САЩ и Тунис, поиска подписа на Брайънт, който гардът с удоволствие му даде, върху кеца на Хадидан.

При предишната среща между САЩ и Тунис – в Турция на Световното през 2010-та година – тунизийците дори се снимаха за спомен с НБА звездите на американския тим.