Звездата на Чикаго Булс Дерик Роуз имаше приятна изненада при завръщането си към тренировки в края на миналата седмица. Младият гард лекуваше известно време травма, но вече е готов за занимания, и влезе отново в залата. Там обаче, за първата тренировка го чакаше не кой да е, а една от най-сексапилните американки – топ моделът на Victoria’s Secret Мариса Милър.

Красавицата бе изпратена специално от Лос Анжелис до Чикаго, за да връчи на Дерик Роуз екип на неговите Булс, но с надпис „секси” на гърба му. Впоследствие двамата дори си направиха малка игра един на един, за удоволствие на съотборниците на Роуз, които наблюдаваха шоуто в „Берто Сентър”.

Роуз спечели вота на феновете, гласували на сайта на Victoria's Secret, в анкета по случай откриването на нов магазин на марката за бельо и бански на Мичигън Авеню.

Запитването бе „Какво е секси в момента в Чикаго”, като имаше най-различни категории, сред които и Най-сексапилен атлет. Роуз спечели категорично пред другите номинирани – футболистът Брайън Урлахер и хокеистът Патрик Кейн.

„Дерик има дълги мигли и невероятни очи,” коментира Мариса Милър, след като се срещна с баскетболиста. „Той е секси. Номинациите бяха тежки, но и според мен той е победител.”

„Съотборниците ми доста се забавляваха с мен, а братята ми не спряха да се смеят и да обсъждат как трябва да ме обявят и за Най-секси мъж на годината,” призна от своя страна Роуз. „Да, шегуват се с мен, но мисля, че наистина ме харесват. Забавно е. Аз съм млад, живея за момента и правя всичко по силите си да оставам позитивен.”