Джереми Лин вкара тройка в последната секунда при победата на Ню Йорк с 90:87 като гост срещу Торонто в среща от Националната баскетболна асоциация. Лин, който е първият баскетболист в НБА от американо-тайвански произход, завърши с 27 точки и рекордните за кариерата си 11 асистенции.

Решаващата далечна стрелба на Джереми Лин осигури скъпоценната преднина за Никс, които излязоха напред в резултата за първи път след първата част на мача.

Амар Студамайър се завърна в състава на Ню Йорк, след като отсъстваше в последните четири мача, реализирайки 21 точки. Хосе Калдерон пък бе най-резултатен за Раптърс с 25 точки. След тази победа Ню Йорк Никс заема трета позиция в Атлантическата дивизия.

В друга среща от НБА, играна тази нощ, Маями победи като гост със 105:90 състава на Индиана. "Горещите" постигнаха три поредни успеха далеч от дома в три поредни вечери и са първият отбор с подобно постижение в последните 41 години.

Леброн Джеймс реализира 23 точки за Маями, а неговият съотборник Дуейн Уейд добави още 16 точки.

Тимът на Индиана вкара едва 6 от общо 23 стрелби в първата четвърт на двубоя.

Дейвид Уест беше лидер сред реализаторите на Пейсърс с 14 точки. Домакините претърпяха четвъртата си поредна загуба в Лигата. Основният реализатор на Индиана - Дани Грейнджър, напусна принудително игра с контузен глезен още по време на първата част.

Маями остава лидер в Югоизточната дивизия на Националната баскетболна асоциация.

Луол Денг завърши с 23 точки и рекордните за кариерата си 11 завършващи подавания при победата на Чикаго със 121:115 като домакин срещу Сакраменто. Йоаким Ноа добави още 22 точки за успаха на Булс. Домакините водеха с 19 точки по време на четвъртата част, но допуснаха авансът им да падне да едва 5 точки.

В тази среща Чикаго игра без контузения Дерик Роуз. Том Тибодю, старши треньор на Булс, ще води отбора на Изтока в Мача на звездите в НБА, предава БТА.

Чикаго продължава да заема първото място в Източната конференция на НБА. ДеМаркъс Къзънс пък отбеляза 28 точки и овладя 17 борби за Сакраменто.

Мачове от Националната баскетболна асоциация (НБА):

Индиана - Маями - 90:105

Торонто - Ню Йорк - 87:90

Детройт - Сан Антонио - 95:99

Мемфис - Хюстън - 93:83

Чикаго - Сакраменто - 121:115

Оклахома Сити - Юта - 111:85

Денвър - Финикс - 109:92

Портланд - Вашингтон - 109:124

ЛА Лейкърс - Атланта - 86:78