Трима баскетболисти на Торонто Раптърс са с положителни тестове за COVID-19 по време на тестовия период, предвиден в Лигата преди тренировъчните лагери, съобщиха от НБА. Торонто, които през 2019 година стана първият отбор от Канада, спечелил титлата в НБА, не идентифицираха лицата, но заявиха, че и тримата са под карантина далеч от останалата част от тима.

"Придържането към протоколите, последващото тестване и проследяване на контактните лица досега не разкри разпространение на вируса сред други членове на клуба", се казва в изявление на Торонто. От отбора също така заявиха, че е отменена пресконференцията със старши треньора Ник Нърс и с гарда Кайл Лаури.

Раптърс, които пристигнаха в Тампа миналата седмица за тренировъчен лагер, ще започнат сезон 2020/2021, като играят домакинските си мачове в американския град заради ограниченията за пътуване, въведени от канадското правителство като мерки за справяне с пандемията. Торонто, който загуби решаващия седми мач от Бостън Селтикс на полуфиналите на Източната конференция през миналия сезон, откриват сезона на 23 декември.