Няколко седмици след края на редовния сезон в Националната и малко преди кулминацията на плейофите, отборите, които вече отпаднаха, се занимават със селекция. За разлика то миналата година, клубовете са особено активни по отношение на треньорите като наставници се уволняват, назначават или преподписват почти всеки ден.

Последната глава, която падна, е тази на треньора на Орландо Брайън Хил. След два последователни сезона, определи като неуспешни от ръководството след отпадането в първия кръг на плейофите, Хил си тръгна. Не стана ясно дали той е бил уволнен или си е подал оставката, тъй като в изявлението на „Магьосниците” се казва само, че Хил няма да се върне като треньор за следващия сезон, но може да изпълнява друга длъжност.

Рик Аделман е новият наставник на Хюстън. След като си взе ваканция един цял сезон, 60-годишният специалист прие поста, освободен от Джеф Ван Гънди. Целта, която си постави Аделман на пресконференцията, след като ръководството на Рокетс го обяви официално за треньор, е да даде повече свобода в нападение на звездите на тима Трейси МакГрейди и Яо Минг.

Междувременно Шарлът назначи помощник треньора на Далас Сам Винсент за свой наставник. Според информациите, Винсент ще бъде представен официално утре. Треньорът има опит в работата с президента на Шарлът Майкъл Джордан, тъй като двамата играха заедно в Чикаго през 80-те години на миналия век.

44-годишният Винсент ще замени на треньорския пост Бърни Байкърстаф, който изпълняваше ролята и на генерален мениджър. Байкърстаф ще запази позиция в клуба и именно той оказа въздействие за намирането на нов наставник.

Ранди Уитман подписа нов дългосрочен договор с Минесота и ще води отбора на Горските вълци в следващите сезони. Целта за догодина пред Уитман, който пое Минесота през зимата, ще бъде да вкара отбора в плейофите, след като ги пропусна три поредни години.