Новият генерален мениджър на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън предприе първия си ключов ход, като прати гарда Д'Анджело Ръсел в тима на Бруклин Нетс.

Заедно с Ръсел към Ню Йорк потегля и руският център Тимофей Мозгов, докато в замяна "езерняците" ще получат център Брук Лопес и 27-мия пик в драфта, който е този четвъртък. По този начин Лейкърс вече имат три пика в първия кръг на драфта, които са съответно под номер 2, 27 и 28.

Раздялата с Ръсел е изненадваща, след като през 2015 година "езерняците" го избраха с втория избор в драфта, предпочитайки го пред играчи като Девин Букър и Джалил Окафор. За двата си сезона с екипа на Лейкърс 21-годишният Ръсел записа средно по 14,3 точки и 4 асистенции.

В същото време Брук Лопес, бивш участник в "Мача на звездите", има средно 18,6 точки и 7,1 борби средно на мач за деветте си сезона в НБА.

Мозгов пристигна в тима на Лейкърс през миналата година с договор за 4 сезона на обща стойност 64 милиона долара, но не успя да се впише в тима от Лос Анджелис, като записа само 54 мача със средно 7,4 точки и 4,9 борби на мач.

В същото време Шарлът Хорнетс привлече в редиците си Дуайт Хауърд от тима на Атланта. Освен него "стършелите" се сдобиха и с 31-вия пик в драфта, който е този четвъртък.
В замяна Атланта ще получи центъра Майлс Плъмлий, гарда Марко Белинели и 41-вия пик в драфта.

Междувременно Минесота Тимбъруулвс съобщи, че е прекратил договора на черногорския център Никола Пекович. 31-годишният Пекович прекара цялата си 7-годишна кариера в НБА в тима на "вълците", но по всяка вероятност вече е изиграл последния си мач в Лигата, тъй като страда от хронична травма в десния глезен, заради която не е играл от сезон 2015/16. Пекович има общо 271 мача с екипа на Минесота, в които е записал средно по 12,6 точки и 6,7 борби. /БТА