Торонто записа пета поредна победа над Маями, този път със 107:96 в ранния мач от неделята в Националната баскетболна асоциация. „Горещите” вече могат спокойно да говорят за комплекс от точно този противник, след като отново малко не им стигна за успеха.

Торонто от своя страна прекъсна серия от три поредни поражения, като седем играчи на Раптърс записаха двуцифрен точков актив, включително петимата титуляри. В стартовата петица за първи път този сезон започна италианският стрелец Андреа Барняни. Страхотни изпълнения на паркета за домакините имаха лидерът на тима Крис Бош, завършил с 27 точки. Джърмейн О`Нийл пък играе все по-успешно за новия си отбор, като тази вечер се отличи с 11 точки и 18 борби.

Двубоят бе изключително равностоен в първите 40 минути, но в заключителните моменти Торонто взе превес и за кратко дръпна на своя противник. Всички опити на Дуейн Уейд и компания да наваксат изоставането бяха бързо туширани, и Маями не съумя да стопи изоставането си, за да атакува победата в края.

Уейд завърши с 29 точки за „Горещите”, а младокът Декуан Куук добави 16. Юдонис Хаслем реализира дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби.

Тази нощ в НБА предстоят още пет мача, като най-интересният от тях е във Финикс, където от 3.00 часа българско време „Слънцата” приемат Детройт.