Гардът на Сан Антонио Спърс Тони Паркър има всичко, за което може да мечтае – красива годеница (Ева Лонгория), шампионска титла в НБА и приз за най-полезен играч във финалите на Лигата на извънземните. Той обаче все още не може да си извоюва правото да се нарича най-известен спортист в родната Франция.

Това определение, според самия Паркър, си остава за Зинедин Зидан.

„Зидан винаги ще е най-добрият във Франция, защото футболът е много по-популярен спорт,” коментира Паркър. „Все пак се надявам французите да осъзнаят какво съм постигнал – три шампионски титли за пет години не е никак зле,” добави той.

Сан Антонио отвя Кливлънд във финалната серия в НБА с 4 – 0 победи, а Паркър реализира 24 точки в последния мач. Той стана и първият европеец, назован за №1 във финалната серия.

Старши треньорът на Сан Антонио Грег Попович даде кратки наставления на Паркър на подиума, по време на награждаването.

„Напомних му, че когато за първи път дойде при нас, ние не мислехме, че е достатъчно твърд и го пратихме вкъщи,” разкри Попович. „Тогава той имаше втори шанс, накарахме го да работи за физика, и ето какво се получи. Добре се посмяхме със спомените. Той просто не можеше да повярва, че стои на подиума и получава този приз.”

Паркър също разказа за своите спомени. „На първата тренировка бях ужасен и треньорът Попович заяви: „Не искам да го виждам повече”. Но след това аз се върнах и се справих по-добре и в крайна сметка ме избраха. След още пет мача, той ме сложи в стартовия състав. Беше като родилни мъки, но си струваше, защото станах по-добър.”

Лятото за Тони Паркър става все по-хубаво. След шампионския пръстен той ще надяне и брачната халка, когато на 7 юли се венчае с любимата си Ева Лонгория. Запитан кой пръстен ще му бъде по-ценен, френският баскетболист майсторски се измъкна: „Не мога да избера. И двата са страхотни…”